ONZE PAARDEN

Graag stellen we onze paarden aan jullie voor. Stuk voor stuk uniek in hun eigen karakter en manier van omgang. Sommigen van deze paarden staan te koop, anderen blijven hun leven lang bij ons.

HABANO

Hij is al bij ons vanaf eind 2020 en behoort echt tot de BB premium horses familie. Een puberaal garnaaltje van 1,62 toen hij aankwam, en inmiddels een reus van ruim 1,70cm die nogsteeds aan het wennen is aan zijn grote lijf. Habano is een echte grappenmaker en zet je graag een beetje voor gek. Als je zijn deken omdoet, trekt hij hem graag net zo hard weer af vanaf de andere kant. Habano loopt M niveau dressuur met veel aanleg voor mooie ruime gangen en heeft een chique sportbouw. Stiekem is Habano Bo zijn grote favoriet.

TITAN

Titan is een prachtige PRE ruin van 1,66cm en hij is van 2019. Hij is bij ons gekomen eind 2022 en is nu alweer ruim een jaar bij ons. Titan is een enorm dressuur talent en hij heeft in een hele korte tijd ook onwijs bewezen aanleg te hebben voor het hogere werk. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij in september 2023 zich bewezen toen hij 3rde is geëindigd in de klasse jonge paarden op het Iberische dressuur NK tussen de 4-6 jarige. In oktober 2023 mag hij mee naar het EK in Parijs.

APOLLO

Apollo is een onwijs knappe PRE ruin van 2019. Apollo meet 1,64 en heeft hele mooie krachtige gangen en veel talent voor het verzamelde werk. Apollo is tegelijk aangekomen met Titan maar is eigenlijk nog pas net onder het zadel. Niet elk paard is hetzelfde en Apollo gaf duidelijk aan meer tijd nodig te hebben om mentaal en fysiek klaar te zijn voor het werk onder het zadel. Apollo is een trots paard maar heeft een heel klein hartje en heeft eigenlijk gewoon heel veel aandacht en liefde nodig. Hij doet het echt op basis van gunnen voor je en dit maakt de band met hem erg bijzonder

ODIN

Odín is de allerliefste 4 jarige hengst die je je maar kan voorstellen. Hij is van 2019 en meet net onder de 1.60cm. Door zijn klassiek barrokke bouw oogt hij veel groter en imposanter dan hij eigenlijk is met zijn lage stokmaat. Odín is echt het allerliefste paard ooit. Hij is ontzettend betrouwbaar, onwijs sociaal naar andere paarden en onder het zadel echt bomproof. Elke dag dat we met deze knappe jongen aan de slag gaan is een feestje. Odín is onze eigen unicorn

TORNADO

Tornado is een welsh ruin van 2017 en echt het leukste paard wat er maar bestaat. Ja paard zeggen wij, want ondanks dat hij officieel niet hoger als 1,21cm meet, heeft hij zoveel persoonlijkheid dat de titel pony hem niet schikt. Het is een paard en dat vindt hij zelf ook. Hij voelt zich helemaal de koning tussen zijn veel grotere PRE broers, en die respecteren ook zeker zijn grote aanwezigheid heilig.

Tornado is een grondwerk topper en is zo goed op de grond dat hij er zelfs een beetje arrogant van geworden is. Onder het zadel is Tornado echt de leukste die er is. Hij past zich veilloos aan aan zijn ruiter. Ben je een handig ruitertje met ambitie voor de sport?

Tornado trekt zijn bokshandschoenen aan en is de meest fanatieke pony (paard dus) die er is. Ben jij een van de allerkleinste ruitertjes en wil je graag de kneepjes van het rijden leren? Tornado is de allerliefste en laat jouw niet uit balans komen, lig jij op zijn nek? Hij stopt. Verlies je je beugels? Hij komt terug naar stap. Tornado is Swerelds meest bijzondere welsh en we kunnen nooit meer zonder hem

DESEO

Deseo, ons speciaal geval. Het paard zonder naam en zonder afstamming. Deseo is een Andalusier waarvan zijn afstamming niet bekend is. Op zijn paspoort is zijn naam dan ook ‘no tiene’ wat vertaald naar ‘heeft geen naam’Deseo is aan ons geschonken door zijn vorige eigenaar die bij ons haar droom paard Salenko heeft aangeschaft. Deseo was een paard wat ze zelf had geïmporteerd uit Spanje, met helaas een horror verleden wat je wel eens hoort over trauma paarden uit spanje. De diepe littekens op zijn neus en flanken vertellen een verhaal waar we alleen maar naar kunnen raden. Deseo kwam aan als boos paard wat met geen mogelijkheid meer te rijden was in een bak. Enkel een buitenrit vond hij leuk om te doen en was hij nog voorwaarts en blij mee te maken.

Wij zijn helemaal opnieuw met hem begonnen vanaf de grond, en hebben zo geprobeerd om zijn afkeer naar het dressuur werk weg te nemen door hem een nieuwe en fijne basis van vertrouwen te geven. Dit gaat niet zonder tegenslagen en Deseo zal nooit meer echt geschikt zijn voor een ander huisje, maar dat is niet erg want bij ons heeft hij altijd een plek.

Wel gaat het nu stukken beter met Deseo. Hij loopt inmiddels M dressuur en begint zelfs een beetje fanatiek te worden in het werk! Hij is met zijn looks en zijn show kwaliteit ook uitermate geschikt voor Demo’s en shows en laat hier dan ook graag een show zien!

Deseo is ons once in a lifetime paard en hij betekent eigenlijk het meeste voor ons van al onze paarden. Hij hoeft dan ook nooit meer weg en we gaan rustig verder bouwen aan zijn vertrouwen en de gaten vullen in zijn basis.

BLUE DYFA’S KENJI & CHECKMATE

Tja, wat valt er over te zeggen behalve; het zijn twee welsh A hengstjes van 2022. Enough said denk ik? Laat hun gouden looks je niet verblinden, het zijn ras echte welshes met een hele eigen mening en genoeg trucjes en streken voor 10. De ene dag zijn ze halster mak, tot ze even beslissen dat weer even niet te zijn. Wij zijn helemaal gek op deze boefjes die met hun streken en grappen, elke dag lekker interessant houden en ons als paardentrainers, bescheiden

PICCOLO DUN IT

Piccolo is onze quarter ruin van 2017. Door ons aangekocht in 2019, hebben we Pic dus alweer 4 jaar! Piccolo is een hele slimme quarter welke Bo zelf helemaal heeft opgeleid in de reining. Alles kan hij van stops, spins maar ook trail en ranch riding is hem niet te gek. Piccolo is een betrouwbare allrounder en een super paard om in de kudde te hebben. Piccolo is namelijk een super zelf verzekerd paard welke nooit gemeen is maar niet bang is om op te voeden. Wij noemen hem ook wel onze nanny aangezien hij de jonkies in onze familie veilloos opvoed en manieren bij brengt. Ook is hij een goede scheidsrechter tussen onze jonge welsh hengstjes en hij grijpt in waar nodig.

TE KOOP

We hebben regelmatig zelf opgeleide paarden te koop staan. Heb je interesse om een paard van ons te kopen? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie

Bo Kasbergen

Lessen & Trainingen

Online cursussen

Demonstraties & clinics

Contact

Info@bokasbergen.com

+316 11647498

Nieuwsbrief

Inschrijfformulier nieuwsbrief

Volg ons
Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.